Δεν πληρώνω- Δεν πληρώνω

Είμαστε όλοι τζαμπατζήδες. Αυτό μας λέει ο κ.Ρέππας με την ασυλία του. Ο κόσμος όμως έχει ξυπνήσει και όποιος κάνει ότι δεν βλέπει, απλά εθελοτυφλεί. Ο κ.Ρέππας θεωρεί ότι όποιος δεν πληρώνει διόδια είναι “γύφτος”, και όχι ότι είναι ένας σκεπτόμενος πολίτης ο οποίος προσπαθεί να προστατευτεί από το ίδιο το κράτος. Από το κράτος που με ένα απλό ψήφισμα αυξάνει τα εισιτήριο 40%. Έτσι γιατί πρέπει.

Αν το κράτος ήθελε πραγματικά να εισπράττει το αντίτιμο του εισιτηρίου στα ΜΜΜ θα έβαζε μπάρες σε ΗΣΑΠ-ΜΕΤΡΟ και είσοδο από την μπροστινή πόρτα από ΕΘΕΛ-ΗΛΠΑΠ. Τα αυτονόητα δηλαδή που ισχύουν σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Και με αυτό τον τρόπο θα είχε 100% πληρωμή, και δεν θα μας πιπίλιζαν το μυαλό με την δήθεν μεγάλη πληγή της οικονομίας-την λαθρεπιβίβαση. Ναι αυτό μας οδήγησε στην κρίση. Όμως αυτές οι λύσεις για τα ΜΜΜ είναι πολύ υπεύθυνες και φυσικά διαφανείς. Τόσοι μπήκαν-τόσα πήρες, ξεκάθαρα πράγματα. Δεν μπορείς να κρύψεις στοιχεία, ούτε να παραποιήσεις. Αλλά μάλλον αυτό δεν συμφέρει. Κανείς από τους 300 δεν θέλει να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα.

Το άλλο σκέλος του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» είναι η άρνηση πληρωμής των Διοδίων. Με τροποποίηση του νόμου οι παραβάτες πλέον υποχρεούνται να πληρώνουν 200€ και τιμωρούνται ακόμα και με αφαίρεση πινακίδων-σε περίπτωση που υπάρχει παρούσα η αστυνομία. Γιατί εμποδίζει την κίνηση και ενοχλεί. Παράλληλα οι νόμοι περί ελεύθερης διακίνησης μέσα στην χώρα σου καταπατώνται. Πληρώνεις διόδια για ένα δρόμο με μια λωρίδα, χάλια οδόστρωμα και πολλές παρακάμψεις. Πληρώνεις διόδια σε εταιρείες παραχώρησης αυτοκινητοδρόμου. Μας παραχωρούν τον αυτοκινητόδρομο, αν είναι δυνατόν! Τα τέλη κυκλοφορίας, τα δημοτικά τέλη, οι έξτρα φόροι δεν είναι όλα αυτά αρκετά για να μου παραχωρηθεί ένας δρόμος χρυσοπληρωμένος δωρεάν;

Το χειρότερο όμως όλων δεν είναι αυτά τα μέτρα «καταστολής» των τζαμπατζήδων. Το χειρότερο είναι που με τέτοιες δηλώσεις και πράξεις ο άνθρωπος στρέφεται εναντίον του ανθρώπου. Εμφύλιος μέσα στην καθημερινότητά μας. Ο πληρωτής εκνευρίζεται με τον τζαμπατζή. Ο τζαμπατζής τα χώνει στο πρόβατο-πληρωτή. Και ο εσωτερικός πόλεμος ξεσπάει. Ήδη τα μέτωπα είναι πολλά, προστίθενται και αυτά. Ο κόσμος εναντίον των εργαζομένων των ΜΜΜ. Ο κόσμος εναντίον των φαρμακοποιών. Ο κόσμος εναντίον των φορτηγατζήδων. Ο κόσμος εναντίον των λιμενικών. Ο κόσμος εναντίων των αστυνομικών. Ποιος είναι αυτός ο κόσμος; Ο φαρμακοποιός, ο εργαζόμενος των ΜΜΜ, ο φορτηγατζής, ο λιμενικός, ο αστυνομικός  είναι και αυτός μέρος του κόσμου, όχι εναντίον του. Αλλά τα δελτία των 8 έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν στρατόπεδα με τους τίτλους των ειδήσεών τους, με την κάλπικη σοβαρότητα και με τα ψευδή και άτιμα επιχειρήματά τους.

Είναι απροκάλυπτο και προκλητικό να κάνεις τροπολογία νόμου για μια τέτοια περίπτωση αντί να σκεφτείς λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σωστά και δίκαια, αλλά οι μεγαλοεταιρίες πιέζουν, θέλουν τα λεφτά που τους έταξαν οι 300, άμεσα. Το θέμα είναι να μην αποπροσανατολιζόμαστε με αυτά και να μην αλληλοσφαζόμαστε. Οι εσωτερικές τριβές είναι που δημιουργούν και διαιωνίζουν την σαπίλα στην κοινωνία μας.

Και κάτι τελευταίο για να μην ξεχνιόμαστε, το έκανα copy-paste από το http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

“Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε σχέδιο νόμου απαλλάσσεται η κοινοπραξία της Νέας Οδού από τα πρόστιμα των 22 εκ. ευρώ που έχει επιβάλλει η πολεοδομία Καπανδριτίου για σωρεία αυθαίρετων κατασκευών στο σταθμό διοδίων των Αφιδνών αλλά και σε άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις.”

Τα συμπεράσματα δικά μας. Cheers.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: