Ένα κανό παρακαλώ

Για άλλη μια μέρα η Αθήνα βούλιαξε. Την Πέμπτη 03/02 έβρεχε από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν μιλάμε για απλό ψιλόβροχο αλλά για μια συνεχή δυνατή βροχόπτωση η οποία σε πολλές περιπτώσεις γινόταν κατά τόπους καταιγίδα. Πολλοί από εμάς απολαύσαμε την βροχή μέσα από την ασφαλή τζαμαρία του σπιτιού, άλλοι από μια αγχωτική πλημμυρισμένη λεωφόρο, και οι πιο ριψοκίνδυνοι από  το δίκυκλο. Ο καθένας εν ολίγοις έζησε αυτή τη μέρα με τον δικό του τρόπο.

Έτσι έκανε και το «κράτος». Για άλλη μια φορά ΟΛΕΣ οι κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας ήταν πνιγμένες, σε σημείο που να προσεύχεσαι να έρθει ο Γιωργάκης με κανό να σε σώσει! Μεσογείων, Βουλιαγμένης, Ποσειδώνος, Κηφισίας και πόσες ακόμα μεγάλες οδοί, ήταν γεμάτες νερό. Τα φρεάτια ερμητικά κλειστά. Ο κρατικός μηχανισμός – ναι αυτός ο άγνωστος φίλος μας – για άλλη μια φορά βρέθηκε εκτεθειμένος.

Και μέσα σε όλο το μπάχαλο, λακκούβες οι οποίες είχαν προχειροφτιαχτεί να ξανανοίγουν, φανάρια να σβήνουν ή να υπολειτουργούν, σκουπίδια από τους δρόμους να κατηφορίζουν μαζί με τα απόνερα, και φυσικά η υπομονή του οδηγού να έχει εξαντληθεί από το Γενάρη(;)όταν και διαλύθηκαν τα ΜΜΜ! Ναι συμβαίνει και αυτό παράλληλα. Ευτυχώς για τους εργαζόμενους (και μη) την Πέμπτη τουλάχιστον όλα τα ΜΜΜ λειτούργησαν κανονικότατα! Ενός κακού μύρια έπονται, και η βροχή απλά μας ξεπλένει από το «μακιγιάζ του φαίνεσθε», και ξαναβγάζει στη φόρα όλα τα άπλυτα, τις κακοτεχνίες, τις προχειροδουλειές, τους ωχαδερφισμούς του εκάστοτε μηχανικού, με αμεσότατο ρίσκο της ζωής των πολιτών, των σπιτιών, των αμαξιών και οτιδήποτε άλλο μπορεί να καταστρέψει μια δυνατή βροχή στο πέρασμά της.

Πολλοί λένε ότι η χώρα μας δεν έχει τις υποδομές για να αντιμετωπίσει ακραία καιρικά φαινόμενα. Αυτό δεν είναι πρόταση, ούτε καν απάντηση. Κάθε χρόνο το ίδιο πράγμα γίνεται, μια στις τόσες ρίχνει και τα σκίζει ΟΛΑ. Αλλά οι αγαπητοί της Βουλής δεν συγκινούνται και ελπίζουν να μην ξαναβρέξει τόσο πολύ. Τουλάχιστον το καλοκαίρι να μην βγουν να πουν για λειψυδρία και για αύξηση στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ.

Cheers!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: