Δεν έχω να πληρώσω

«Δεν έχω να πληρώσω.»

Με πρόσχημα την κρίση πολλοί είναι αυτοί που θα πουν την παραπάνω ατάκα!
Την ατάκα συνοδεύει ένα κοφτό και σύντομο σήκωμα των ώμων, ο πιο θεατρικός τύπος ίσως επιλέξει να δείξει και καμιά τσέπη γυρισμένη ανάποδα… με φόβο όμως- μη και φανερωθεί κανένα καμουφλαρισμένο 100ευρω.

Με αυτό το μίνι θεατρικό οι περισσότεροι «χρεωμένοι» θα κάνουν μια μικρή παύση κοιτώντας στα μάτια τον οφειλέτη και μετά θα φύγουν. Δυστυχώς αυτοί οι θεατρινισμοί γίνονται από τα χρεωμένα αφεντικά – και όχι από τον απένταρο λαό. Ο απλός άνθρωπος θα σκύψει το κεφάλι, θα σου πει ένα απλό και ειλικρινές συγγνώμη και θα σταματήσει εκεί. Δεν θα ψάξει πολλές δικαιολογίες, γιατί δεν έχει. Ο «χρεωμένος» αφεντικόπουλος θα σου χώσει και γκάζια αν έχεις το θράσος και απαιτήσεις τα χρήματα σου, θα σου πει για την δυσκολία της εποχής και για το γεγονός ότι τα δικά του έξοδα είναι πολύ μεγαλύτερα από τα δικά σου, ταπεινέ βλάκα και ανίδεε.

Με όλα αυτά για άλλη μια φορά θα περιμένεις η οικονομική επανάκαμψη να γίνει εντός την βδομάδας, μπας και καταφέρεις και βάλεις το νοίκι… Μιλάω λίγο εν θερμώ γιατί πήγα και εγώ να εισπράξω κάποια χρήματα για μια τελειωμένη (εδώ και 3 μήνες) δουλειά και με τους παραπάνω θεατρινισμούς με υποδέχτηκε το αφεντικό. Για ένα ποσό γελοίο μπροστά στα δικά του μάτια. Μπροστά στο καμαρωτό 6όροφο κτήριο-κατάστημα-γραφείο-μπουρδέλο του είχε το θράσος να μου πει ότι τα έξοδά του είναι γιγαντιαία μπροστά στα δικά μου.

Ναι ρε φίλε δεν έχουμε τα ίδια έξοδα… αλλά δεν έχουμε και τα ίδια έσοδα. Μη μου ζητάς να καταλάβω τα έξοδά σου , όταν δεν καταλαβαίνεις τα έσοδά μου. Για εσένα το τίποτα, για εμένα το νοίκι.

Περάστε από πρώτη του μηνός! Cheers!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: